Tento recept je uložený v Receptári RIP Jedálničku - projektu, ktorý čoskoro spustím. Poď mi pomôcť vytvoriť veľkú databázu receptov.

Zoznam receptov

Kulturistická torta

537 kcal Raňajky Dezert

Makronutrienty

  • Bielkoviny: 23 g
  • Sacharidy: 63 g
  • Tuky: 21 g
  • Energia: 537 kcal

Ingrediencie

500g ovsené vločky
1l nizkotučné mlieko
500g jemný odtučnený tvaroh
2 banány
200g posekané orechy
4ks bielka na sneh
med
horká čokoláda

Postup prípravy

Ovsené vločky prepláchneme vlažnou vodou, dáme do hrnca a celé zalejeme mliekom. Necháme chvíľku napučať.
Dáme variť. Vločky varíme až kým nevznikne kašovitá hmota, do ktorej pridáme 2-3 lyžice medu a orechy. Stále miešame. Ak sú vločky uvarené odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Občas premiešame. Vločky ešte zhustnú.
Medzitým si pripravíme plnku. Do mixéra dáme 1,5 téglika tvarohu ( 375g), 1,5 banána a asi 1 deciliter mlieka. Všetko mixujeme do polotuha. Dáme do chladničky.
Zvyšný tvaroh a 1/2 banána (roztlačíme) a zmiešame dokopy. Môže sa dosladiť malou lyžičkou medu. Dáme tiež do chladničky.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k vychladeným ovseným vločkám. Pomaly dobre spolu vmiešame.
Použijeme tortovú formu. Ničím nevymasťujeme. Vločky rozdelíme na dve časti. Prvú časť dáme na spodok formy potrieme plnkou z mixéra. Kto má rád viac ovocia kľudne si pridá ešte jahody alebo broskyne. Na to dáme druhú časť, zarovnáme. Dáme piecť.
Po upečení necháme vychladnúť, bočnú časť formy oddelíme od torty a ozdobíme.
Vrch torty potrieme plnkou z roztlačeného banánu a tvarohu, postrúhame na vrch čokoládu a dáme schladiť. Samozrejme aj tu sa môže použiť ešte ďalšie ľubovolné ovocie :)

Zoznam receptov